Restaurang Njalla - första restaurangen i Älvdalen med utmärkelsen Slow Food Sápmi

Peter Käck, köksmästare på Njalla och Agneta Dahlbeck, delägare i Njalla
Nu har Älvdalen fått sin första restaurang med utmärkelsen Sloow Food Sápmi!
Slow Food Sápmi är en del av den internationella Slow Food rörelsen, en konsumentrörelse som vill verka för försvaret av och rätten till njutning, och för ett harmoniskt förhållande mellan människa, djur och natur. Gott, rent och rättvist är Slow Foods grundteser. 
Här följer motiveringen:
" Restaurang Njalla har med sin förstklassiga och välkomponerade meny, baserad på lokala råvaror från samiska köket, och med varm och välkomnande miljö uppfyllt Sloow Food Sápmis kriterier med råge"

Restaurang Njalla var även med bland de 13 nominerade restaurangerna i Sverige i tävlingen "Sveriges bästa viltrestauranger". Det blev ingen vinst i år men att bli utsedd till en av Sveriges 13 bästa är inte dåligt!
Stort grattis till restaurang Njalla för alla fina utmärkelser!

För mer info om Sloow Food Sápmi:
http://www.slowfood.sapmi.com/