Samarbete för kompetensförsörjning i Älvdalen, Mora och Orsa


Styrgruppen i projektet Kompetensförsörjning för näringslivet; Ola Granholm näringslivschef i Orsa, Niklas Larsson tf näringslivschef i Mora och Jessica Åkerblom, projektledare
 Älvdalens kommun ingår i ett projekt där Älvdalen, Mora och Orsa samarbetar för att lösa problem med rekrytering av personal till företag i vårt område.
Vi vet att det finns personer som vill flytta till våra kommuner och att det finns tillgång på lediga jobb. Problemet är hur man knyter ihop företag och arbetssökande - att få dem att "träffas". Detta kan ske bland annat via Facebook, via mässor, nätverksträffar eller via arbetsförmedlingen.
Projektet kommer under tre år att arbeta med att inventera behovet hos företag i vårt område (företag över 10 anställda), utbilda företag och anställda, vara delaktig i nätverk på Högskolan Dalarna, jobba med medflyttarservice, arbeta med arbetsförmedlingen och andra aktörer som värnar om dessa frågor, se hur trenderna utvecklas mm,mm.
Ett jättespännande arbete som leds av Jessica Åkerblom som är projektledare!
Närmast i tiden ska vi ringa runt och "dammsuga" företag för att se om de behöver anställa - de jobb vi "hittar" kommer vi att visa upp i Vasaloppstältet under Vasalopsveckan då projektet finns på plats för att hitta nya inflyttare till Älvdalen, Mora och Orsa.
Är du på gång att anställa? Hör av dig till mig på karin.hellstrom@alvdalen.se
Du kan även gå in på projektets Facebook-sida http://www.facebook.com/Naringsliv.alvdalen#!/jobbnatverket
Där kan du lägga ut tjänster själv eller så hjälper jag gärna till!

Läs mer om projektet på http://www.alvdalen.se/sv/Naringsliv/Puffar/Kompetensforsorjning-i-Alvdalen/

//Karin Hellström