Två dagar med Scandinavian Heartland på IdreFjäll

Jag har precis kommit hem från två mycket intressanta dagar på IdreFjäll med Interreg-projektet Scandinavian Heartland.
Scandinavian Heartland är ett samverkanprojekt mellan Sverige och Norge som arbtetat med bland annat småskalig besöksnäring inom kultur- och naturturism, livsstilsinflyttning, energifrågor, attraktiva tätorter mm,mm. Dryga 60 personer var på plats från både Sverige och Norge och det redovisades alla fantastiska resultat som projektet mynnat ut i.
Nu börjar Scandinavian Heartland II i januari och vi i Älvdalens kommun kommer att delta i projektet och fortsätta arbetet med dessa viktiga frågor. I det nya projektet kommer det även att ingå evenemangsplanering och där hoppas vi att få hjälp för att hitta en långsiktig arbetsmodell som kommunen kan använda vid stora evenemang som bl a Vasaloppet, Musik & motorfestivalen pch andra festivaler i kommunen.
Vill du veta mer om Scandinavian Heartland - läs mer på http://www.lansstyrelsen.se/dalarna/Sv/lantbruk-och-landsbygd/landsbygdsutveckling/lansstyrerlsedrivan-projekt/Pages/scandinavien-heartland-natur--kultur.aspx?keyword=heartland

Här kommer några bilder från dagarna på IdreFjäll:

Projektledningen för Scandinavian Heartland
Agneta Larsson från näringslivskontoret berättade om projektet Attraktiv tätort som genomförts i Särna

Benny Tator berättar om Kopparleden - från världsarv till världsarv på motorcykel http://www.visitkopparleden.com/
Från Älvdalen fanns även Charlotta Rosborg som ingått i projektet genom sitt fäbodbruk. Många från den ideella sektorn från vår kommun deltog också och delade med sig av deras erfarenheter i Scandinavian Heartland-projektet. Mycket jobb har blivit gjort!

Vi ser fram emot tre "nya" år med samarbetet inom Scandinavian Heartland och ni kommer troligtvis att höra med om detta projekt i framtiden!
Trevlig helg till Er alla - nu har snön äntligen kommit och kanske kan man ta sig ut i spåret:)

//Karin Hellström