Mini-semester i PAN Village Fulufjällsbyn, #Älvdalens kommun

Fulufjället Nationalpark - i Älvdalens kommun
Idag har vi kommit hem från en mini-semester på Pan Village Fulufjällsbyn, som ligger precis i kanten av Fulufjällets Nationalpark i närheten av Särna, i Älvdalens kommun.
Varför ska man åka långt när vi har så fantastiska platser på nära håll?
Visst måste man åka längre bort ibland för att få lite omvärldsanalys och skapa sig en bild av hur världen ser ut utanför Älvdalen - men man blir nog lätt hemmablind och uppskattar inte det vi har "runt hörnet".
Det var i stort sett fullt i Fulufjällsbyn och vi kunde konstatera att 90% av bilarna kom från utlandet. Största delen från Holland men det fanns även bilar från Tyskland och Norge.
Tyvärr inser vi nog inte vilket värde det är för utländska besökare att besöka vår kommun med den fantastiska natur och vildmark som vi har.
Det finns så mycket vi kan utveckla inom besöksnäringen på den internationella marknaden!
Jag ser det som en uppgift för oss på näringslivskontoret att arbeta med denna fråga i samverkan med turistföretagare i Älvdalens kommun.
Vi måste tillsammans bli ännu bättre på att leverera bra produkter och upplevelser till våra besökare!
Fulufjällets Nationalpark är utsedd till en Pan Park - en organisation och ett antal utvalda nationalparker som skyddar specifika vildmarksområden i Europa
Stugorna i Fulufjällsbyn stod färdiga 2004, de är rymliga och har en mycket bra standard. Vi trivs jättebra och får ha med våra två "terrorister" Stina och Sture (Jack Russel Terriers).
Läs mer om anläggningen på http://fulufjallsbyn.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&lang=sv
Det finns givetvis möjligheter till turer på fjället och anordnade aktivteter - vi tar på skidorna och går själva på en fjälltur.
Lunch i raststuga på fjället
Stugorna är välutrustade med kamin och ved - tack Länsstyrelsen!
 
På fjället var det begränsat med snö på grund av vindar - men det gick bra att ta sig fram på skidorna:)
Vi lämnar Fulufjällsbyn och kommer gärna tillbaks till detta paradis - det är en helt annan upplevelse under sommaren - vi lär återkomma då. Mer än gärna!

//Karin Hellström