Frukostmöte i #Älvdalen på Dalgatan 118


Goda smörgåsar och kaffe bjöd Företagarna på under företagarfrukosten på Restaurang Dalgatan 118
Idag på morgonen var det (nästan) fullt på restaurang Dalgatan 118 i Älvdalen.
Micke hade ordnat med jättegoda smörgåsar och kaffe till de 39 personer som kom för att lyssna och ta del av information av olika slag.
Först ut var Eva Pettersson från Företagarna som berättade om vilka fördelar det är att vara medlem i Företagarna i Älvdalen. Eva berättade även om kommande aktivteter och att det snart är dags att utse Årets Företagare och Årets Nyföretagare.
Har du tips? Kontakta oss på näringslivskontoret eller Företagarna i Älvdalen.

39 personer kom till mötet och lyssnade på diverse information för företagare i Älvdalen
Övriga som presenterade sig denna morgon var:

- Pierre Mörk som jobbar med ett nytt koncept; Go For It.
En "företagarskola/inspirationskurs" för dig som har idéer som du vill förverkliga i ett eget företag. http://www.facebook.com/goforit.ecentra'
Go For It kommer till Älvdalen under april/maj i år. Är du intresserad? Hör av dig!

- Företagsinkubatorn - Åsa Ahlgren Peters berättade om möjligheterna för företag som vill växa att få hjälp med expantion och internationalisering genom ett inkubatorprogram. Läs mer på länken:
http://www.teknikdalen.se/903.php

- ClassGym berättade om SpinOfHope, en spinning-aktivtet för att stödja Barncancerfonden. Läs mer på http://www.barncancerfonden.se/Spin-of-hope/Anlaggningar/Mora/

- Älvdalens IF jubilerar i år!
Hannah Risander berättade om alla aktiviteter som kommer att hållas i samband med Älvdalens IF:s jubileum. Läs mer på http://www.alvdalensif.se/
- Lena Harkén presenterade företaget VIQM system. Läs mer på http://www.viqma.se/

- Sofia Ståhl berättade om hennes "resa" och utvecklingen av Rockabillybutiken. Sofia har både fysisk butik, webbutik idag och syr och designar rockabilly-kläder.
Läs mer på

- Från kommunen informerade Lena Eriksson , miljökontoret, Jan-Ove Rickardsson, energirådgivare i Älvdalens kommun, näringslivskontoret samt Nils-Åke Norman, kommunalråd och Stefan Linde, kommunchef.

I vimlet sågs även VisitIdre:s nya verksamhetschef Carina Lind som började på sin nya tjänst i måndags. Carina presenterade sig kort på mötet. Vi på näringslivskontoret hälsar Carina hjärtligt välkommen!


Nu planerar vi på näringslivskontoret tillsammans med Företagarna nästa företagarfrukost i Älvdalen. Den 25 april är datumet och vi kommer att vara på Östängs Kompani. Välkomna då!
Vill du presentera dig och ditt företag på en företagarfrukost?
Hör av dig till mig på karin.hellstrom@alvdalen.se

//Karin Hellström