Företagsbesök på Röngårds Åkeri AB

Ove Röngård och Nils-Åke Norman utanför Röngårds Åkeri AB i Älvdalen
Idag har vi varit på företagsbesök hos Ove Röngård på Röngårds Åkeri AB i Älvdalen. Ove är en härlig person, alltid lika glad och positiv när vi ses i olika sammanhang!
Ove är inte bara företagsledare utan även ordförande i Företagarna i Älvdalen. Han har även ett stort engagemang regionalt och nationellt i olika organisationer inom transport, bland annat i Sveriges Åkeriföretags nationella organisation där han brukar framställas som en förebild i sin bransch. Fantastiskt!
Ove tog över företaget från sin far 1997 och hade då tre bilar och två anställda. Idag har Röngårds Åkeri AB växt och utvecklats och har tio bilar och fjorton anställda.
Vad kostar en bil, frågar jag?
- Mellan två och fyra miljoner kronor, berättar Ove. Stora investeringar.
Röngårds arbetar med återvinning, slamtömning och transporter och är etablerade på både lokal och regional marknad.
- Vi har jobbat länge och lagt mycket tid på ett ledningssystem. 1999 blev vi certifierade enligt kvalitet/miljö/trafiksäkerhet/arbetsmiljö och vi arbetar kontinuerligt med detta för att t ex kunna lägga anbud vid offentliga upphandlingar.
Väggarna på Röngårds Åkeri är prydda med många olika diplom och certifikat enligt det ledningssystem som företaget är certifierat för.
Vi diskuterar lagen om offentlig upphandling och hur processerna går till. Ove har mycket erfarenhet från offentliga upphandlingar och vi hoppas att han kan dela med sig av sina erfarenheter till andra företagare i vår kommun.
På frågan hur han ser på framtiden svarar Ove;
- Jag ser positivt på framtiden i kommunen. Vi på Röngårds kommer att fortsätta att arbeta med våra kvalitet, miljö, trafiksäkerhet och arbetsmiljön. Även om det innebär mycket arbete kommer det att löna sig i längden.

Vi tackar Ove för ett trevligt och givande besök på Röngårds Åkeri AB i Älvdalen!
Vill du veta mer om Röngårds? Läs mer på http://www.rongard.se/

//Karin Hellström