Reflektioner från SKL-mötet i Stockholm

Vilka bra dagar det var i Stockholm!
Såhär i efterhand tycker jag att jag fått mycket med mig hem. Många nya insikter över hur andra kommuner hanterar näringslivsfrågor och hur viktigt det är att vi jobbar gemensamt i kommunen för att attrahera fler företag att etablera sig i kommunen och hur viktigt det är att ge en bra service till de befintliga företag som redan finns i vår kommun.
Under fredagen var det två "goda exempel" som presenterade sitt arbete; Tranås kommun och Nacka kommun.
 
Jan Holmbomnäringslivschef i Tranås, berättade om deras framgångsrika resa från negativ tillväxt till en kommun med stor framtidstro. På bilden visar han att mycket handlar om attityder i kommunen!
Från Tranås var det Jan Holmbom, näringslivschef, som berättade om deras "resa" från en kommun med dåligt samarbete internt och dåliga siffror i rankingar vilket gjorde att man upplevde en hopplöshet och en dålig tro på framtiden. Negativa spiraler.
Jan berättade om hur han börjat arbeta med den interna organisationen för att stärka självbilden och få organisationen och politikerna att samlas och samarbeta mot en gemensam målbild.
Tillsammans skapade en gemensam värdegrund: ansvar, tydlighet, respekt och kreativitet.
Ledstjärnan internt var/är:
- Kunden i centrum
- Kvalitet i varje möte
- Vi ser möjligheterna!
Han jämförde arbetet med en symfoniorkester som måste spela tillsammans för att det ska bli ett bra resuktat. Alla bidrar med sitt "eget instrument".
Han poängterade även det nödvändiga i att ha en gemensam strategi och mätbara mål för att kunna utveckla verksamheten.
Idag är Tranås en av de kommuner utanför storstadsområdena som man ser störst potential för tillväxt enligt ett antal internationella och nationella undersökningar - en fantastisk resa!
Nacka kommun - Årets tillväxtkommun 2011 berättade om deras arbete med näringslivsutveckling
Från Nacka kommun berättade Anders Börjesson, näringslivsdirektör om deras arbete med näringslivsutveckling och berättade att "de vill vara bäst på att vara kommun".
"Öppenhet och mångfald" var deras vision och deras ledord är:
- Politiskt glöd
- Gränslöst samarbete
- Utveckling varje dag
- Innovativt tänkande

Mycket i de båda kommunernas presentationer handlade om samverkan, visioner och gemensamma mål samt att ge kommuninvånare en god och tydlig service.
Bra och tänkvärt!

Vi fick även med oss en del information från SKL, bland annat en mycket läsvärd rapport om vilka utmaningar kommunerna står inför i framtiden. En omvärldsanalys väl värd att läsa!
http://www.skankomp.eu/files/Regional%20udvikling/SkanKomp/Kalender/For%C3%A5r%202011/14.06.2011%20Utbildningen%20i%20omv%C3%A4rldsanalys/V%C3%A4gval%20f%C3%B6r%20framtiden%20-%20trender%20Sveriges%20kommuner.pdf

Jag hoppas att jag får möjlighet att delta på fler av dessa seminarier för att få tips om hur vi kan arbeta i Älvdalens kommun för att stärka vårt företagsklimat i framtiden.
//Karin Hellström