"Skuggstyrelse" - är du intresserad?


Kan en "skuggstyrelse" få ditt företag att växa och frodas?
Anmäl ditt intresse till oss på näringslivskontoret.
På Idrekonferensen i november 2011 kom frågan om "skuggstyrelser" upp.
Bland deltagarna fanns det ett antal mindre företagare som var intresserade av att ha en "skuggstyrelse" som kan hjälpa till och vägleda och stötta i olika frågor vad gäller utvecklandet av företaget. Frågan har legat och grott i mitt huvud och jag fick nu i veckan en påminnelse från en av företagarna med frågan;
hur går det med planerna?
Jag hade nog inte riktigt förstått hur det ska gå till men efter att ha rådfrågat min kollega Karin Eriksson, projektledare på W7 Dalarna, har vi nu "fått igång" processen.

Vad gör vi nu?
1. Nu gör vi en inventering av hur många företagare i kommunen som är intresserade av att ha en "skuggstyrelse" till hjälp?

Anmäl ditt intresse till oss på näringslivskontoret.
Karin Hellström karin.hellstrom@alvdalen.se
Karin Ardefelt karin.ardefelt@alvdalen.se
Karin Ljudén karin.ljuden@alvdalen.se

2. När vi har fått in en lista på intresserade företag/företagare går vi ut med en inbjudan till alla de personer som W7 dalarna haft i sina styrelseutbildningar om det finns ett intresse att sitta med i en "skuggstyrelse".
Vi tar även givetvis emot intresseanmälan från andra personer som vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter och hjälpa företagare i kommunen att utveckla sina företag.

3. Vi försöker utifrån kompetens göra en matchning mellan den kompetens som finns och de företag som visat intresse. Sekretessavtal tas fram.

Om det blir fråga om ersättning till styrelseledamöter eller ej - den diskussionen fortsätter.
Har du synpunkter eller idéer och förslag om hur vi kan utveckla detta? Hör av dig.

//Karin Hellström