En förebild betyder så mycket!

Det var tindrande små ögon i Buskoviusskolans i går kväll när Maria Rydqvist kom på besök i norra delen av vår kommun. Maria berättade för Särna och Idres skidungdomar hur hon har tränat och hur det är att vara en skidåkare i värdstopp. Maria det betyder så mycket för barnen att få ha en förebild.

Maria tävlar nu för Älvdalens IF, efter denna kväll kommer hon definitivt att ha många nya små fans i vår kommun. Det är verkligen roligt att du har flyttat vill Älvdalens kommun. Maria berättade för oss att hennes kariär faktiskt började här i Älvdalens kommun. Maria hade sin tävlinsdebut i vår kommun 1990 i sjuårsoldern. Det var på Idre Särna tävlingarna uppe på Mickelstemplet i Särna. 

Marias största framgång hitills var VM i Oslo Holmenkollen 2011då hon kom 6:a, men hon har presterat så mycket, mycket mer. Gå in och titta på hennes hemsida för att läsa mer om henne och följ henne på hennes blogg, där hon har skrivit om denna kväll http://mariarydqvist.se/
 


 







 











Alla frågor som ställdes till Maria, mynnade ut i samma svar, det ska vara roligt att åka skidor, det innebär självklart inte att det inte får vara jobbigt för det måste det i bland poängterar hon, men det ska vara roligt! Hon berättade dessutom att det är viktigt att man tränar allsidigt, det behöver inte alltid vara skidor utan, att till ex. cykla, springa ger också kondtion.

Tack för att du kom och tände ett ljus hoss våra barn.
Tack för ditt leende, det smittar.

Karin Ardefelt