Årets Företagare och Årets Nyföretagare i Älvdalens kommun 2011

Igår uppmärksammades både Årets Företagare och Årets Nyföretagare här i Älvdalens kommun.
Årets Företagare utses av Företagarna och Årets Nyföretagare utses av näringslivskontoret på Älvdalens kommun.

Pär och Haydie driver Fjällbua i Storsätern och fick igår ta emot utmärkelsen som Årets Nyföretagare 2011
På invigningen till Musik- & motorfestivalen delade kommunalrådet Nils-Åke Norman ut blommor och diplom till Haydie och Pär som passade på att besöka Älvdalen med sina två barn.
Motiveringen för Årets Nyföretagare 2011 lyder:
"Fjällbua i Storsätern drivs sedan ett drygt år tillbaka av två unga driftiga entreprenörer Pär Ejervall och Haydie Andersson.  Deras intresse och engagemang av bygden ges i utryck då de bland annat satsar på en året- runt butik i den nordligaste delen av Älvdalens kommun. De har dessutom visat engagemang i nätverksbyggande med andra lokala entreprenörer, de utnyttjar modern teknik i sin marknadsföring. Pär och Haydie ser med nya ögon och analyserar kundernas behov. Sortimentet i butiken består till stor del av närproducerad mat, frilufsprodukter och annat som kunder och besökare efterfrågar i området. Visjoner om en utvecklad verksamhet visar på mod och innovativt tänkande hos ägarna. Vi ser Fjällbua som en förebild för andra företagare. De är entreprenörer med många tankar och visioner, de satsar på framtiden med stort engagemang."

Blybergssågen fick ta emot priset som Årets Företagare 2011 av representanter från Företagarna lokalt och regionalt

Igår kväll under festligheter på Hotell Älvdalen delades priset ut till Årets Företagare 2011 av representanter från Företagarna regionalt och lokalt från Älvdalen. Blybergssågens VD och ägare fick ta emot diplom och gåvor för deras fantastiska utveckling av sågverket i Blyberg.

Motivering till Årets Företagare 2011:
"Blybergssågen (Blyberg Sveg Timber AB) är ett företag som har funnits i drygt 60 år.
Blybergssågen tror på sig själva och har ständigt utvecklats, både på hemmaplan och på exportmarknaden.
Företaget arbetar med "Sveriges Gröna Guld". Råvaran växer i närområdet i Älvdalens skogar och Blybergssågen ser stora möjligheter att i framtiden vidareförädla fler träprodukter än de gör idag.
Investeringar har, och kommer att göras på närmare 350 miljoner kronor, detta i Älvdalens kommun med 7185 invånare och med företagets strategiska läge intill Rv 70 söder om Älvdalens centrum.
Genom dessa investeringar skapas fler arbetstillfällen både genom rekrytering av egen personal, men även bidrar som "ringar på vattnet" för övriga entreprenörer och andra aktörer på marknaden.
Det gör att hela vår bygd får ta del av och dra nytta utav de investeringar Blybergssågen genomför.
Detta är vi stolta över. Det skapar en framtidstro och företagaranda i vårt samhälle där vi verkar och bor."
Läs mer om Företagarna på: http://www.foretagarna.se/Regioner/Dalarna/Foreningar/Alvdalen/

Linda Eriksson fick ta emot Gesällbrev från Företagarna


Vi på näringslivskontoret gratulerar givetvis Fjällbua och Blybergssågen till utmärkelserna!!

//Karin Hellström