Hannah Risander sätter Älvdalen på kartan

Företagsklimat - en viktig fråga för kommuner idag
Igår hade vi en lång och inspirerade dag då Hannah Risander, Nils-Åke Norman och jag var i Stockholm på Svenskt Näringslivs inspirationsträff på temat: Företagsklimat.
Hannah hade blivit inbjuden för att berätta om hennes resa som entreprenör och förklara vad företagsklimatet har betytt och betyder för utvecklingen av hennes företag. På talarlistan (förutom "vår egen Hannah") stod bland annat Kenneth Bengtsson och Stefan Fölster från Svenskt Näringsliv samt representanter från kommuner som finns med i toppen på rankningen "Bästa företagsklimat" som Svenskt Näringsliv gör varje år. Hannah gjorde en fantastisk prestation och presentation!
Hannah berättade om resan från hennes första steg som entreprenör på dagis...
...till Acudira...
..och att hon i somras köpte 52 rum & kök i Älvdalen
Hannah berättade även om hennes stolthet att vara från Älvdalen och stanna kvar och driva företag i Älvdalen. En förebild som många kommuner skulle vilja ha.
Under dagen fick vi tillsammans med övriga deltagare, kommunchefer, kommunpolitiker och näringslivschefer från landets olika kommuner, diskutera hur vi kan arbeta för att skapa ett bättre företagsklimat ute i kommunerna. Många spännande diskussioner blev det och vi fick många tips med oss hem!
Nils-Åke diskuterar företagsklimat
Ta fram en vision för din kommun och åtgärder för att skapa ett bättre företagsklimat - en uppgift som vi fick arbeta med tillsammans med andra deltagare
Tack Hannah för att du sätter Älvdalen på kartan och för en fantastisk insats igår!
//Karin Hellström