Möte med Norra Dalarnas Turistråd om framtidens utvecklingsarbete


I styrelsen för NDT sitter representanter från Grövelsjön, Idre, Särna och Älvdalen. På bilden ser ni även turistbyråpersonal från Älvdalen och Idre samt representanter  från Älvdalens kommun
Idag har Stefan Linde, Kjell Tenn, Sven-Olof Åsberg  och jag från Älvdalens kommun deltagit på ett möte tillsammans med styrelsen och personal på Norra Dalarnas Turistrån/VisitIdre.
Syftet med mötet var att delta och diskutera hur arbetet med turistutvecklingen i Älvdalens kommun ska gå till i framtiden; sätta upp mål och strategier för det framtida arbetet i Norra Dalarnas Turistråd/Visit Idre.
Barbara Frilund-Ekberg ledde arbetet med SWOT-analysen 
Barbara Frilund Ekberg, ordförande, höll i mötet där vi först gjorde en SWOT-analys för att ta fram styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Vi kan konstatera att vi har många styrkor och möjligheter i kommunen men det finns givetvis även svagheter internt och hot från omvärlden.
Tavlan fylldes snabbt efter många bra diskussioner om utveckling  av besöksnäringen i Älvdalens kommun
Under eftermiddagen arbetade vi vidare med Balance Score Card, ett sätt att arbeta fram mätbara mål genom att även mäta "mjukare värden" - inte bara ekonomiska termer.
Imorgon fortsätter mötet med att sammanställa resultatet från idag och ta fram mål för arbetet under 2013 och 2014.
Jag upplever att vi under dagen haft många öppna och bra diskussioner där vi alla har samma mål - att öka antalet besökare i hela Älvdalens kommun.
Ett gott samarbete mellan Norra Dalarnas Turistråd, entreprenörer i hela kommunen, Älvdalens kommun och andra aktörer är nyckeln för att utveckla vår destination på ett positivt sätt.

//Karin Hellström