På tisdag 25/9 kommer man att kunna se på teater i Särna skola och det är Särna turistförening som är arangörer för denna tillställning. Föreläsningen är inte "live" utan den är så kallad streamad (med andra ord direktsänd på filmduk). Tänk vilka fantastiska krafter det finns på den Svenska landsbygden det är alla engagerade människor i Sverige som gör det möjligt att leva ett rikt liv på landet, det är våra gemensamma krafter som sätter "pricken över i:t".



Det är Dalateatern som sätter upp Hemsöborna av August Strindberg på tisdag kl:19:00

Du kan köpa biljetter på Särna turistbyra 0253-10851
Du kan också boka biljetter på nätet www.dalateatern.se
Du kan dessutom betala inträde vid dörren

Över 25år 120:-
Under 25år 80:-
lj:

HemsöbornaAv August Strindberg

Underhållande, folkligt, dramatiskt . En svensk klassiker
”Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen…”
Carlsson, en lantis från Värmland, söker lyckan hos en gammal änka, madame Flod som har en liten gård, som försummats sedan maken dog.
Det vådliga försummandet av annars så fin jord ligger sonen på gården – Gusten - i skuld till… Korna har magrat och ogräset börjat få överhand på åkrarna. Ända tills Carlsson nöjsam stiger in i bilden och utnämner sig till högsta tupp på gården, ty nu ska det bli andra bullar!
Ja, vad händer med människorna på den lilla ön när förändringens vindar rör om såväl vanor som relationer? Är kärleken blind? Tar vi makt eller får vi den av andra? Och vad har han egentligen i kikarn, han Carlsson? Och skäms hon inte, Madame Flod?

Om du vill finna mer information kan du klicka på länkarna nedan.

http://alvdalen.se/upload/Hems%c3%b6S%c3%a4rnasvartvit.pdf
www.dalateatern.se

Karin Ardefelt