Uppvaktning på Vasaloppsleden


Eric Erlandsson uppvaktades igår på Vasaloppsleden för sitt arbete mellan 1995-2012
Igår uppvaktade Stiftelsen Vasaloppsleden Eric Erlandsson för hans mångåriga arbete som ordförande i stiftelsen 1995-2012. Uppvaktningen genomfördes på en av Eric’s favoritplatser utmed vandringsleden Rosttjärn vid Risberg.
Eric fick själv montera upp en skylt där det framgår att den nyrenoverade slogboden tillägnas Eric Erlandsson för hans mångåriga arbete.  Efter genomförd ceremoni blev det lunch i en av byggnaderna vid Vasaloppskontrollen i Risberg.
I sin roll som ordförande har Eric’s arbete haft mycket stor betydelse för vandringsleden och dess utveckling under de år han varit ordförande. Bl a har övernattningsstugor och slogbodar byggts, markarbeten för att underlätta för vandring, utläggning av spänger mm. Vandringsleden har varit och är fortsättningsvis en viktig länk i samarbetet mellan Vasaloppskommunerna Malung-Sälen, Älvdalen och Mora.  Med på denna dag var var bl a den nuvarande styrelsen för Stiftelsen Vasaloppsleden, Kommunalrådet i Älvdalen Kjell Tenn och Ordförande för IFK Mora Idrottsallians Olle Andersson.
//Karin Hellström