Styrgruppsmöte med Scandinavian Heartland

Scandinavian Heartland arbetar med evenemangsutveckling, coachning av företag och samverkan mellan Norska och Svenska företag inom besöksnäringen
Vilken vecka det har varit! Många olika aktiviteter och långa spännande dagar.
På onsdag em och kväll samt trosdag fm träffades styrgruppen för projekt Scandinavian Heartland i Idre för att gå igenom status på projektet och hur vi ska gå vidare.
I styrgruppen sitter både representanter från kommunerna i Norge och Sverige, representanter för destinationsbolagen på båda sidor gränsen samt representanter från Länsstyrelsen Dalarna och motsvarande på norska sidan.
Jag och Tatjana från turistbyrån i Älvdalen sitter med från Älvdalens kommun. Projektet har som mål att utveckla småskalig besöksnäring i Dalarna och Fjellregionen. Arbetet är uppdelat i tre olika delar:
- evenemangsutveckling
- coachning av företag inom besöksnäringen (för att bli exportmogna och skapa paket till Citybreak)
- skapa mötesplatser och samverkan mellan företag i Sverige och Norge för att lära av varandra.

Från Dalarna deltar Älvdalens kommun, Rättviks kommun, Vansbro kommun och Gagnefs kommun.

                                          Styrgruppen för projekt Scandinavian Heartland
Tatjana och jag har nu som uppgift att hitta företag som vill vara med i projektet och utveckla sina företag eller evenemang.
Bergsgården i VasaloppsArenan har anmält sitt intresse och vi har ett antal andra företag som också är positiva till att delta. Vad gäller evenemang har Särna Festvecka, IdreYran och Musik- & motorfestivalen visat sitt intresse.
Är du nyfiken på att vara med i projektet?
Hör av dig till mig karin.hellstrom@alvdalen.se
Karin Ardefelt karin.ardefelt@alvdalen.se eller till Tatjana på turistbyrån i Älvdalen tatjana@visitidre.se



Kopparleden , www.visitkopparleden.com, är ett resultat av det tidigare Scandinavian Heartland-projektet. Utvecklingen av mc-leden mellan Falun och Röros ingår även i detta projekt. Nu fokuserar man på att paketera produkter längs med Kopparleden för att göra det enklare för gästen att hitta boende och aktiviteter beroende på vilka önskemål man har och vilken målgrupp man tillhör.
Vill du vara med på Kopparledens hemsida och har idéer kring paket? Hör av dig till Benny Tator på ab@telia.com

Du kan läsa mer om projektet Scandinavian Heartland på http://www.lansstyrelsen.se/dalarna/Sv/naringsliv-och-foreningar/naringslivsutveckling/avslutade-projekt/Pages/scandinavian-heartland-landsbygd.aspx
Gå även in och gilla Scandinavian Heartland på Facebook så kan du hänga med i vad som händer!

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på näringslivskontoret eller Jakob Ebner,
projektledare jakob.ebner@lansstyrelsen.se

//Karin Hellström