Sportkullan anordnar skidläger i Älvdalen

Systrarna Mörk på Sportkullan håller skidlektion med Vasaloppets fd VD Jonas Bauer och  kommunalrådet Peter Helander från Mora vintern 2012 i VasaloppsArenan

Hej Marie, en av de tre systrarna i Älvdalen som driver företaget Sportkullan!

Jag har sett att ni anordnar skidläger i vinter och skulle vilja veta lite mer.
Hur långa är era läger? Torsdag till söndag eller hela veckor?
Våra läger är upplagda på tre dygn. Alla utom ett läger i år är torsdag – söndag. 
- Vi har ankomst och välkomstmöte på torsdagskvällen, vanligtvis runt 20.00 då många har jobbat på dagen innan avresa och därför kommer upp sent.
På fredag och lördag har vi två skidpass med olika fokuseringsområden för varje pass; tex utförsåkning vid ett pass, diagonalning en gång och stakning en annan gång. På söndagen har vi ett längre skidpass där man får chansen att gå igenom det man har lärt sig under lägret. Avslutar gör vi efter lunch på söndagen.
Det ingår en vallaintrodution, information om hur man klär sig bäst och mycket prat överhuvudtaget kring längdskidåkning och träning. Bad, relax och massage ingår även det i priset.

Är det bara för tjejer eller har ni blandade grupper?
Vi har ett specifikt tjejläger inbokat; 10 – 13 januari – sen är resten blandade grupper.

Vilken nivå måste man vara på för att kunna delta?
Man måste inte vara på någon nivå alls. I och med att vi har så små grupper, sex gäster på en instruktör, så har vi tid att instruera alla personligt, oavsett vilken nivå de var på innan. Vi har haft en stor spridning på skiderfarenheten på våra läger; några har köpt utrustning på vägen upp till oss och några ville förbättra tiderna på olika lopp inom Vasaloppsveckan. Flera har haft önskan att bättra på tekniken för att kunna njuta lite mer av fjällturerna, där de går på tur mellan fjällstugor.

Kan man delta utan boende?
Det går utmärkt att delta utan boende. Vi har haft den möjligheten från första början och det är alltid någon varje år som utnyttjar det. Sen beror priset på hur mycket av kringaktiviteterna man vill vara med på, såsom middagar, massage och badtunnebad.

Snögaranti - har ni det?
Finns det ingen snö och vi måste ställa in lägret så är det pengarna tillbaka som gäller.

Varför ska man välja ert skidläger? 
För att man kommer att åka ifrån oss med en längtan efter nästa skidpass. Vi fokuserar på att det ska vara roligt att åka skidor och ju bättre teknik du har desto mer kan du njuta av skidåkningen och desto roligare kommer det att vara. Vi får ofta höra att vi har en familjär och varm stämning på våra läger och just så vill vi att det ska vara – personligt. Det är inte viktigt att ha jackan med bäst egenskaper eller den senaste utrustningen och den dyraste vallan – det handlar om att njuta av skidåkningen och att ta sin egen teknik några steg framåt; med mycket glädje och skratt.

Finns det mer information någonstans?
Det finns information på www.sportkullan.se och på vår blogg kan man läsa och se bilder från de fyra lägerår som har passerat och de som kommer. Det finns länk till bloggen från hemsidan.
Vi finns även på facebook; www.facebook.com/sportkulla (observera; utan N) och där kan man se våra läger under ”event” om man är intresserad av mer riktad information.

Tack Marie - d
et låter verkligen jättelockande!
Hoppas att ni får många besökare hit till Älvdalen så att vi kan visa upp våra fina spår.

Sportkullan med kommunalrådet Kjell Tenn i VasaloppsArenan


//Karin Hellström