Styrelsemöte med Norra Dalarnas Turistråd/VisitIdre

I onsdags var det styrelsemöte med Norra Dalarnas Turistråd/VisitIdre i Älvdalen. Mötet hölls på Älvdalens Utbildningscentrum där Ing-Marie visade runt styrelsen och berättade om arbetet på skolan med olika utbildningar inom bland annat naturturism.
Närvarande på mötet var Barbara Frilund-Ekberg, ordförande, Ing-Marie Bergman, Fredrik Litzén, Torbjörn Zakrisson, Linnea Tarr, Karin Blaauboer, Tatjana Summermatter och jag själv som representant från kommunen.
På agendan stod bland annat frågor som:
- Verksamhetsplan för 2013
- Vintermagasinet
- Ekonomisk rapportering
- Turistmässa 2013?
Mycket av tiden gick åt till att gå igenom verksamhetsplanen som Tatjana lagt ner stort arbete på.
Efter vissa justeringar kommer den inom kort att skickas ut till alla medlemmar som får möjlighet att lämna synpunkter på det kommande arbetet inom Norra Dalarnas Turistråd/VisitIdre.

Mycket fokus ligger på att utveckla hemsidan till en bra försäljningskanal där gästerna/kunderna lätt ska kunna hitta det de söker och lockas till köp direkt på webben. Givetvis kommer mycket arbete även att läggas på att få fler företagare att bli medlemmar i NDT/VisitIdre.


Tatjana Summermatter går igenom verksamhetsplanen för 2013 för NDT/ VisitIdre 
Tatjana arbetar på turistbyrån i Älvdalen på 100%,  Nathalie på turistbyrån i Idre på 80%. Fredrik arbetar 50% för NDT/VisitIdre och 50% för Visit Dalarna.
Deras arbete består dels av att ge information och service på turistbyråerna i Älvdalen och Idre men även mycket arbete med destinationsutveckling, arbeta med att få fler medlemmar, uppdatering av hemsida, information och uppdateringar i olika medier, deltagande på mässor mm,mm. De har fullt upp!

För att öppna upp och visa sitt pågående arbete anordnar turistbyråerna i Älvdalen och Idre "Öppet Hus" i november/december - missa inte det.
Fredagen den 30 november i Idre och Lördagen den 8 december i Älvdalen. Boka in datumen redan nu.
Styrelsen, Tatjana, Fredrik och Nathalie hälsar alla välkomna då!

Vill du bli medlem i NDT/VisitIdre och vara med och påverka utvecklingen av besöksnäringen i Älvdalens kommun?
Kontakta turistbyråerna:
Älvdalen 0251- 410 10
Idre 0253- 59 82 00

//Karin Hellström