Svenskt Näringsliv bjuder in till diskussioner kring företagsklimat


Carl Ström, regionchef på Svenskt Näringsliv, bjöd in till ett seminarie i Falun idag där bland annat Nicklas Skår presenterade hur tillväxten i vårt land kan påverkas av långa handläggningstider på kommuner och Länsstyrelser.
Företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner är mycket viktigt för tillväxten i vårt land.
Det var vi alla överens om idag när Carl Ström, regionchef på Svenskt Näringsliv i Dalarna, bjudit in till ett lunchseminarie på temat: "Tillståndsprocessen & investeringar i Dalarna och Gävleborg".
Cirka 30 personer mötte upp på Falu Gruva för att diskutera viktiga frågor som till exempel:
Hur arbetar vi på kommunerna och Länsstyrelsen med handläggning av ärenden? Hur lång tid tar det för att få ett tillstånd "från ax till limpa".
Nicklas Skår inledde seminariet med att berätta om historia, trender, och hur framtiden kan se ut om vi inte skapar bättre förutsättningar för företag att snabbt få igenom tillstånd för att kunna växa och behålla sin konkurrenskraft på en allt tuffare global marknad.
Hur kan processerna bli effektivare?
Länsstyrelsens representanter från Dalarna och Gävleborg berättade om deras arbete med att skapa kortare handläggningstider och hur de i "Dalarnas Miljömål 2013-2016" tagit fram ett antal åtgärder för att förbättra servicen för företag.
Det blev bra diskussioner med många inlägg från olika håll - både från näringslivet och myndigheter som fanns på plats.
Rättvik kommun har tagit frågan på allvar och tryckt upp nya västar med texten "tillväxt & tillsyn"
Från Rättvik visade Näringslivschefen, miljöchefen och en politiker upp att de tar frågorna kring tillstånd på allvar. Rättviks kommun har målmedvetet arbetat med service till företag och vid sista mätningen gick de upp +82 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. 2012 låg de på 111:e plats. Bra jobbat!!
Läs mer på www.foretagsklimat.se

    Miljöchefen i Rättviks kommun berättade om deras arbete med förbättringen av service till företag

                Rättviks kommuns motto:  "Tillväxt & tillsyn - vägen mot hållbara lösningar"

Tack Carl Ström för en bra dag med företagsklimat i fokus.
Det är alltid lika spännande och lärorikt att ta del av Svenskt Näringslivs arbete i denna viktiga fråga.

//Karin Hellström