Scandinavian Heartland - på gång i Älvdalens kommun


Igår var Jakob Ebner på besök här i Älvdalen. Jakob arbetar på Länsstyrelsen Dalarna och är projektledare för projektet Scandinavian Heartland.
Syftet med besöket var att han skulle presentera arbetet med projektet på kommunstyrelsens möte men vi passade även på att stämma av hur arbetet fortlöper i vår kommun.
Projektet är i full gång och just nu pågår coachning i kommunen till företag som anmält sitt intresse. Målet är att utveckla små och medelstora företag inom besöksnäringen att bli bokningsbara och exportmogna till nya marknader - skapa nya paket och bokningsbara produkter.
Läs mer på http://www.alvdalen.se/sv/Naringsliv/Puffar/Scandinavian-Heartland-utvecklar-besoksnaringen/
Jakob passade även på att träffa Benny som arbetar med att utveckla Kopparleden - från världsarv till världsarv på mc. www.visitkopparleden.com togs fram i det tidigare Scandinavian Heartland-projektet och utvecklas nu i det andra delprojektet med bland annat paketering längs leden.

Jakob Ebner och Benny Tator diskuterar utvecklingen av www.visitkopparleden.com 
Scandinavian Heartland är ett interreg-projekt mellan Sverige och Norge
Kopparleden - från världsarv till världsarv på mc - togs fram av det tidigare projektet och resulterade i en  webb-sight www.visitkopparleden.com som idag ägs av Älvdalens kommun

Är du intresserad av att delta i projektet?
Kontakta Jakob Ebner på jakob.ebner@lansstyrelsen.se

//Karin Hellström