STF Grövelsjöns Fjällstation utsedd till Dalapilot för grön utveckling


Idag har landshövding Maria Norrfalk utsett tre Dalapiloter från grön utveckling - ett företag från Älvdalens kommun fick ta emot priset, STF Grövelsjöns Fjällstation.
Stort grattis ännu en gång till STF Grövelsjöns Fjällstation i nordligaste delen av Älvdalens kommun! Inte nog med att de firade 75-årskalas i förra veckan - idag fick de ta emot priset Dalapilot för grön utveckling av Maria Norrfalk på residenset i Falun.
Barbara Frilund - Ekberg och Charlie Ekberg som har drivit fjällstationen under drygt 25 år fanns på plats och tog emot den fina dalahästen och diplomet med nomineringen:

" Barbara Frilund-Ekberg och Charlie Ekberg driver sedan 1986 STF Grövelsjöns Fjällstation som idag är en av världens mest miljöcertifierade anläggningar. De ligger i den absoluta frontlinjen när det gäller miljötänkande, ekologisk mat och lokal anpassning av turismnäringen. De har lyckats hålla igång ett engagerat miljöarbete och strävar hela tiden efter att bli ännu bättre när det gäller att minska sin miljöpåverkan samt tydliggöra för gästen"

Barbara och Charlie tog emot priser idag av vår landshövding Maria Norrfalk på residenset i Falun
Barbara och Charlie har varit verksamma på STF Grövelsjöns Fjällstation i drygt 25 år och har mycket medvetet arbetat med miljöfrågor. De är nu en förebild i Dalarna för andra anläggningar inom besöksnäringen. Grattis!
Landshövdning Maria Norrfalk påpekade i sitt tal hur viktiga Dalapiloterna är som förebilder för andra företag i vårt län och att det finns många anläggningar i Dalarna inom besöksnäringen som förhoppningsvis tittar på hur STF Grövelsjöns Fjällstation arbetat med miljöfrågor - både internt och mot gästerna.

Vi på näringslivskontoret är givetvis stolta att vi har företag i kommunen som ligger i framkant vad gäller dessa frågor! Stort grattis än en gång!

Barbara Frilund-Ekberg arbetar idag med destinationsutveckling inom STF
Tre företag från Dalarna fick idag utmärkelsen Dalapiloter för grön utveckling
Läs mer om de tre företag som utsågs till Dalapiloter på
http://www.lansstyrelsen.se/dalarna/Sv/nyheter/2012/Pages/landshovdingen-utsag-tre-nya-.aspx
//Karin Hellström