Pressmaster i Älvdalen söker nya medarbetare


Pressmaster i Älvdalen tillverkar handverktyg som exporteras till olika delar av världen
Pressmaster, en av Älvdalens kommun största arbetsgivare, söker nya medarbetare.
Nedan ser ni en beskrivning från Pressmaster av de två tjänsterna:

Utveckla framtidens bästa handverktyg för kontaktpressning

"Vi söker en produktutvecklare och en konstruktör till vår utvecklingsavdelning. Eftersom efterfrågan på våra verktyg ökar behöver vi förstärkning.
Produktutvecklare
Du är ansvarstagande, driven, initiativrik och har en teknisk bakgrund. Du är civilingenjör/högskoleingenjör inom mekanik med gedigen erfarenhet.
Konstruktör
Du är nyfiken, gillar problemlösning och älskar att utvecklas. Du är högskoleingenjör inom mekanik med minst ett års erfarenhet.
Båda tjänsterna innebär att:
• självständigt utveckla handverktyg och verktygssystem
• driva/jobba i projekt i samarbete med kollegor och externa utvecklingsföretag
• samarbeta med våra internationella säljare och kunder
• använda Inventor och Solid Works som konstruktionsstöd
• arbeta i 3D CAD

Du är bra på engelska, eftersom det behövs i de dagliga kontakterna och under resor till kunder. Vi erbjuder dig en kreativ miljö med trevliga arbetskamrater. Pressmaster AB ingår i en internationell företagsgrupp och det finns goda chanser till att senare prova på att jobba utomlands.
Pressmaster är inne i ett expansivt skede, bland annat tar vi just nu fram en helt ny webbplats. Vi är ett företag med framtidsvisioner och globala kunder.
Välkommen med din ansökan senast 14 februari via e-post. Var tydlig med vilken tjänst du söker. Skicka ansökan till:
Kontaktpersoner:
Lars-Olov Persson, utvecklingschef, tfn 070-105 49 25
Camilla Rudberg, VD, tfn 070-345 18 24

Pressmaster AB är ett företag inom Phoenix Contact. Vi utvecklar och tillverkar handverktyg för kontaktpressning och kabelbearbetning.
Kunderna återfinns inom el- och elektronikindustrin. Av den totala omsättningen på 100 miljoner kronor går 85 % på export. Pressmaster har egna säljkontor på de största marknaderna; USA, Tyskland, Storbritannien och Italien. En kraftfull utveckling med många patent har givit Pressmaster ett starkt namn på marknaden.

Vårt hjärta finns i Älvdalen – ett samhälle omgivet av berg och stora skogar. I generationer har bygdens människor anpassat sig till omgivningen genom att utveckla smarta lösningar. Vi är en del av den traditionen och det inspirerar oss att ständigt ligga i framkant.

Med yrkesskicklighet och omsorg har vi tillverkat verktyg i Älvdalen sedan 1976. Människorna och kunskapen tillsammans med vår stimulerande miljö har gjort att vi är en av världens viktigaste leverantörer av verktyg för kontaktpressning och kabelbearbetning.
Älvdalen ligger cirka 30 minuters bilväg från Mora och Orsa. Området är ett paradis för skidåkare med Vasaloppsspåret bakom knuten och Grövelsjöfjällen i norra delen av kommunen. Det är nära till Sälen, Idre och Grönklitts liftsystem.

Trakten erbjuder även obegränsade möjligheter till jakt, fiske och andra naturupplevelser."

Läs mer om tjänsterna på www.pressmaster.se/jobs

Företsgbesök på Pressmaster.  Nils-Åke Norman visas runt av Camilla Rudberg, VD på Pressmaster i Älvdalen

Vi på näringslivskontoret hoppas att detta kan locka nya kommuninvånare till vår Älvdalen - lycka till med rekryteringen!


//Karin Hellström