Vad Händer hos VisitIdre?

Visit Idre har haft styrelsemöte, det är härligt när man ser ett arbete gå åt rätt håll!" Jag säger rätt håll eftersom turistrådet/visit Idre verkligen har haft många uppförsbackar att ta sig över. Nu har de verkligen börjat att visa resultat, men de är samtidigt väl medvetna om att det fortfarande är hårt arbete som väntar framöver. Tänk att ni har kunnat vända trenden mitt i en lågkonjunktur, det är en tuff tid för många företag i turistnäringen.  Bra jobbat måste jag säga!

 
 
 

Vad som togs upp och som kan vara av intresse var följande!

1.  Högaktuellt! Har du någon aktivitet i "vasaloppsarenan" under sommaren 2013, då ska du omgående/snabbt kontakta Tatjana på VisitIdre, hon kommer att står i vasaloppstältet på vasaloppsmässan under vasaloppsveckan. Skicka in material till Tatjans så att visitIdre har möjlighet att marknadsföra dina aktiviteter.

2.  Högaktuellt! Just nu arbetas det för fullt med sommarmagsainet, om du är intresserad av att vara men så finns det fortfarande möjlighet, kontakta i sådana fall VisitIdre omgående. Tänk på att även du som inte är medläm får lov att vara med, det blir naturligtvis ett något högre pris men det kan det kanske vara värt.

3.  Porfyrprojektet har haft sitt första möte och man håller på att validera ett par "paket" och aktiviteter som ryms under temat.


Lite statistik

1.  Visit Idre genererade 11 000 gästnätter under sitt första kalenderår med egen drift av turistbyråerna.

2.  Bokningsomsättningen var under 2012 3 miljoner varav 1,9 miljoner bokades via Visit Idres hemsida.

3.  Turistbyråerna i Idre och Älvdalen besöktes av mer än 30 000 personer under 2012.

4.  Visit Idre har nu 84 medlämmar. Älvdalen 22st, Särna 11st, Idre 40, och Grövelsjön 11st.

 

Vad händer inom kort?

Till sommaren så kommer hemsidan att byggas om, och förhoppningen är att det ska bli lättare för gästerna som besöker hemsidan att hitta boende och aktiviteter i kommunen.

Det kommer även att ske en del tematisering på hemsidan, t.ex. så kommer aktiviteter som fiske att lyftas upp mer, då det finns i hela kommunen och lockar väldigt mycket folk.

Tematiseringen kommer även att lyfta upp oss på sökmotorerna då det blir enklare för gästerna att hitta vad de söker.

 


Karin Ardefelt