Ekonomiskt stöd för kvinnors företagande

Just nu finns det ekonomiska medel att söka hos Region Dalarna genom deras satsning på kvinnors företagande. Region Dalarna har 5,6 miljoner som är vigda åt att främja kvinnors företagande. Sök, kanske har just du uppfyllt kriterierna för detta stöd!

Pengarna kan användas till affärsutvecklingsprogram, rådgivning, nätverksaktiviteter eller för att utveckla nya tjänster, varor eller koncept. Det som är viktigt när det gäller beslutsfattandet om vilka av de som sökt stödet som får det är att projektledarna har kompetens inom affärs- eller innovationsutveckling samt inom kvinnligt företagande, jämställdhet och genus.


Målet är även att projektet kommer fortsätta efter insatsens slut. Denna ekonomiska insats är inte till för att främja enskilda företag. Förutom företag kan även kommuner, landsting, statliga myndigheter, branschinstitut, intresseorganisationer, ekonomiska föreningar och stiftelser bland annat söka.

Av den summa som det projekt man söker för kostar, är det 90 % som är bidragsgrundande, med andra ord får man stå för 10 % av hela kostnaden själv.

För mer information, kontakta Karin Rosenberg 023-77 70 79, Susanne Andersson Jaako 023-77 70 10 eller Monika Jönsson 023-77 70 96

Läs mer:
http://www.regiondalarna.se/sv/Verksamhet/Vara-projekt/Framja-kvinnors-foretagande/Region-Dalarna-satsar-pa-kvinnors-foretagande--ny-utlysning/




//Frida Torsein