Generationsväxling och kompetensförsörjning

I fredags, 8 mars, var jag på ett fantastiskt intressant möte i Rättvik med representanter från Region Dalarna, Arbetsförmedlingen och Gysam, samt näringslivschefer- och samordnare från Vansbro, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Leksand och Rättvik. Syftet med mötet var att diskutera kompetensförsörjningen i samband med det massiva generationsskifte vi står inför.

Enligt Arbetsförmedlingen är de arbetsområden som inom en ganska snar framtid kommer att lida brist på kompetent personal vård- och omsorg samt teknik- och tillverkning, men även handel, besöks- och gruvnäringen.

Dalarna låg bättre till än man kan tro när det gäller arbetslösheten om man jämför med alla andra län i landet. Dalarna kom på femte plats. Enligt arbetsförmedlingen är 2/3 av alla lediga jobb som finns registrerade genom dem lediga pga. pensionsavgångar. Enligt Arbetsförmedlingens statistik är åldersavgångarna störst i Dalarna och Norrbotten.

Region Dalarna har arbetat fram en websida som ska inspirera ungdomar när det gäller arbete. Gå in på Framtid Dalarna och titta!

Framtid Dalarnas websida som ska inspirera dig som ungdom till ditt framtida yrke

Alla näringslivschefer- och samordnare fick även tillfälle att presentera sig, sin kommun och sitt arbetssätt, inte bara när det gäller arbetet kring generationsväxling utan även hur man ska bör hantera inflyttning och mycket mycket mer. Med andra ord fick jag mycket nyttigheter med mig hem!



//Frida Torsein