Lystring alla som utveckla evenemang – stora som små!

Den 11-12 april erbjuds en workshop i evenemangsutveckling i Rättvik på Hotell Lerdalshöjden. Seminariets syfte är att försöka arbeta fram en stark samverkan mellan evenemangsarrangörer och kommuner och samtidigt göra vår region attraktiv när det gäller just evenemang. Syftet med detta seminarium är till stor del att lösa konkreta problem och komma fram till bra rutiner för samarbete i framtiden.

Både små och stora evenemang välkomnas till denna workshop. Till seminariet bjuds inte bara evenemangsarrangörer in utan även representanter från kommunerna Vansbro, Rättvik, Gagnef och Älvdalen. Förutom t.ex. mig på näringslivskontoret bjuds även alkoholhandläggare, brandchef och miljöhandläggare från kommunerna in, för att skapa en dialog med alla som kan tänkas vara berörda av att ett evenemang äger rum.


Under workshopen kommer vi att arbeta med frågeställningar såsom:
- Vilka behov, begränsningar och förväntningar har vi gällande tex. Tillstånd?
- Hur skapar vi resurseffektivitet och dialog, kan checklistor vara en lösning?
- Hur kan evenemangen bidra till kommunens utveckling?
- Hur kan vi underlätta processen för befintliga samt externa aktörer?
- Hur kan vi skapa en positivare atmosfär kring evenemangen i kommunen och vice versa?
- Hur blir vi redo inför sommaren 2012 och kommande evenemang?

Seminariet, boende och mat – allt är gratis tack vare Projektet Scandinavian Heartland. Tänk vilket erbjudande för dig som törstar efter kunskap och vilket fantastiskt tillfälle att förbättra evenemangsrutiner och samarbeten!

Jag kommer att medverka under båda dagarna, och kontakta mig senast 15 mars om ni vill vara med. Jag hoppas att många vill komma och medverka vid detta gyllene tillfälle att utveckla evenemang och stärka kontakter!

Läs mer om Scandinavian Heartland-workshops:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/01/heldag-med-scandinavian-heartland.html


//Frida Torsein