Årsmöte - Älvdalens Köpmangata och Årsstämma - Norra Dalarnas Turistråd

Det är många årsmöten- och stämmor så här på vårkanten. Den 24 april var det Älvdalens Köpmangata som hade årsmöte, och dagen efter, den 25 april var det Norra Dalarnas Turistråd som stod på tur och hade årsstämma.

Älvdalens KöpmangataPå Älvdalens Köpmangata öppnades mötet av orföranden, som även gick igenom verksamhetsberättelsen för 2012. Förutom att välja sittande ordföranden och sekreterare valde man även kassör, ledamöter, suppleanter samt revisor för 2013 års verksamhet. Man beslutade även att medlemsavgiften förblir densamma som året tidigare.

Älvdalens Köpmangata har under en period haft ett projekt som kallas ”mystery shop” genom Entreprenörskolan i Leksand. Oanmält och anonymt har studenter från Entreprenörskolan varit inne i butiker som är medlemmar i köpmangatan för att se vilken service man ger i butikerna, om man har rent och fräscht och om det är välkomnande. Överlag fick butikerna bra betyg, vilket är väldigt roligt!



Norra Dalarnas Turistråd
Norra Dalarnas Turistråd hade årsstämma, den 25 april på Hotell Älvdalen, med efterföljande middag för styrelsen och de som är anställda i Visit Idre. Efter en kort presentation av alla i styrelsen samt de anställda öppnades mötet av ordföranden Barbara Frilund-Ekberg, som även berättade om verksamheten.

På bilden ses en halv Barbara Frilund- Ekberg, Ing-Marie Bergman, Fredrik Nilsson, Tatjana Kronborg Summermatter, Bengt Welin och Fredrik Litzén.
 I kommunen finns två turistbyråer – en i Älvdalen och en i Idre. Runt om i kommunen finns åtta stycken sk. Infopoints där turister kan hämta broschyrer och information. Sex av dessa infopoints ligger i Grövelsjön, en i Särna och en i Evertsberg.

För själva årsstämman valdes Bengt Welin till ordförande. Verksamhets- och revisionsberättelsen, budgeten och den oförändrade medlemsavgiften godkändes. Förutom att sittande styrelse omvaldes, valdes även revisor och valberedning från föregående år. Till Visit Idre ABs bolagsstämma som kommer hållas inom kort valdes även en ägarrepresentant.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/09/turistradet-har-haft-styrelsemote.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/02/visit-idre-har-haft-styrelsemote-det-ar.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/nyhetsbrev-fran-naringslivskontoret.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/12/valfyllt-pa-frukostmote-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/10/nu-ar-det-dags-for-frukostmote-igen-pa.html



//Frida Torsein