Första promenaden i Älvdalens kommun avklarad - först ut Särna

Igår, 3 mars, var det dags för första promenaden i Älvdalens kommun i Svenskt Näringslivs satsning Gå för företagsamheten. På Kyrkbacksgården i Särna började promenaden, och med på promenaden var kommunalrådet Kjell Tenn, oppositionsråd Stig Olsson, Barbara Frilund-Ekberg på STF, Dick Blaauboer STF Turistgården i Särna och Staffan Derning på Idre Himmelfjäll.


Stig, Barbara, Dick, Staffan och Kjell under promenaden för företagsameheten i Älvdalens kommun. FOTO: Karin Hellström, www.karinhellstrom.se
Det största temat för vandringens diskussion var besöksnäringens utveckling – man pratade om visioner, samverkan, entreprenörskap, inflyttning, skola, attraktiva byar och mer. Diskussioner fördes kring hur Älvdalens kommun ska arbeta för att utvecklas till den bästa kommunen att driva företag, bo och leva i.


Fortsatta diskussioner under lunchen. FOTO: Karin Hellström, www.karinhellstrom.se
På Kyrkbacksgården avslutades även promenaden, och alla deltagare bjöds på lunch. I maj kommer Svenskt Näringsliv ha ett framtidsmöte i Stockholm, där resultatet av alla promenader som kommer utföras under april och maj tas upp.

På fredag, den 5 april, är det dags för ännu en vandring, denna gång i Älvdalen med start klockan 10. Än finns tid att anmäla sig – för såväl företagare som politiker. Kontakta Karin Hellström: info@karinhellstrom.se.
Jag pratade med Kjell Tenn som var med på promenaden i Särna för att höra vad han tyckte om promenaden. Han berättar att upplägget med diskussion under promenad var nytt för honom, inget man gjort tidigare detta att träffas ute i naturen och under promenad diskutera med företagare.

Först promenerade Kjell med Barbara Frilund-Ekberg, där de diskuterade besöksnäringen, och näringslivets syn på hur kommunen kan förbättra sitt arbete gentemot näringslivet. Efter halva promenaden bytte Kjell promenadpartner till Staffan Derning, och även där gick diskussionen kring besöksnäring och visioner om förbättringar.

I slutändan visade det sig att alla hade tyckt att upplägget med samtal under promenad, som gjort att man under otvungna former kunnat diskutera viktiga ämnen, var mycket bra.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/ga-for-foretagsamheten.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/frukostmote-i-alvdalen-20-mars.html
http://karinhellstrom.wordpress.com/2013/04/03/framtidsmote-pa-gang-idag-i-sarna/
http://www.svensktnaringsliv.se/regioner/falun/ga-for-foretagsamheten-i-dalarna_186655.html




//Frida Torsein