Kopparleden - vad är det?

Idag, tisdag, hade vi på näringslivskontoret ett möte med Benny Tator på Attraktionsbyrån som driver projektet Kopparleden, för en lägesrapport.  Kopparleden är vägen mellan Falun och Røros i Norge, en väg mellan två världsarv, som har en sträcka på 40 mil. Längs leden finns också alternativa vägar man kan åka, som ligger i nära anslutning till den huvudsakliga leden.

Så här följer Kopparleden, från världsarv till världsarv - Falun till Røros.
I Interreg-projektet Scandinavian Heartland är Kopparleden ett delprojekt, och Scandivanian Heartlands huvuduppgift är att utveckla natur- och kulturturismen i Dalarna samt Fjellregionen i Norge. Just detta projekt handlar om att utveckla kopparleden som en bra sträcka för MC-turismen.

I anslutning till Musik och Motorfestivalen är tanken att man ska arrangera en MC-festival, men exakt var denna blir är ännu inte klart. Paketering med boende är också på gång längs leden, både på svenska och norska sidan, man ska alltså kunna boka sitt boende längs Kopparleden, och detta ska vara möjligt att göra.

Eftersom det numera finns möjlighet att hyra motorcyklar - något som tidigare varit oerhört sällsynt - finns nu även planer på att paketera längs leden så att man hyr en motorcykel i Sverige och kör den längs Kopparleden till Røros, och sedan tillbaka, alternativt att någon annan tar över motorcykeln och kör tillbaka den. Har du frågor om Kopparleden, kontakta Benny: ab@telia.com.

Läs mer:
http://www.visitkopparleden.com
https://www.facebook.com/Kopparleden?ref=ts
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/05/utveckling-av-kopparleden-fran-varldarv.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/06/roros-tur-och-retur-pa-kopparleden.html




//Frida Torsein