Nyttiga kunskaper när det gäller evenemangsutveckling

Den 11 april var jag i Rättvik på en workshop i evenemangsutveckling. Syftet med seminariet var att försöka få fram en bra samverkan mellan kommuner och de som driver evenemang och festivaler. Erica Sterner och Gordon Krmic från Entreprenörsskolan i Leksand höll i dagens aktiviteter.

Erica Sterner visar upp checklistor för evenemang som används på vissa andra kommuner runt om i landet.
Medverkande vid workshopen var ett stort antal representanter från Rättviks kommun, Gagnefs kommun, jag från Älvdalen, en representant från Visit Södra Dalarna samt ett antal aktörer som driver evenemang/festivaler både från Rättvik och Älvdalen.

Först delades vi in i två grupper, där vi kommunanställda var en grupp och evenemangsdrivarna i en grupp. I min grupp gick vi igenom vad vi hade för behov – vad vi vill att de som ska arrangera ett evenemang ger oss för information. Vi gick även igenom vad vi kan bidra med.

Samma sak frågade de sig i gruppen med de som arrangerar festivaler och evenemang – vad kan de bidra med till oss andra, och vad har de själva för behov? Allt som sades skrevs ner på lappar, som vi sedan pedagogiskt använde för att tydliggöra behoven och vad vi kan hjälpas åt med.

Till vänster är behoven och det kommunerna kan bidra med, och till höger är det var evenemangen kan behöva och bidra med. Till stor del hade vi samma tanke, det är mest formuleringen som skiljer.
Efter genomgången av bidragande och behov, var det dags för en god lunch, som efterföljdes av mer ingående diskussioner kommunvis – där de två evenemangsarrangörerna från Älvdalen och jag diskuterade vidare vad vi gått igenom under dagen.

Erica och Gordon kommer att ta fram en checklista som är till för dem som ska arrangera och driva någon form av evenemang - och när den kommer ska vi lägga ut den. De ska dessutom ta fram en mall som vi på kommunen kommer kunna använda när det gäller tex. kontaktpersoner, tillstånd och sådant.




Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/nytt-datum-for-workshopen-i.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/lystring-alla-som-utveckla-evenemang_6.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/03/nyhetsbrev-fran-naringslivskontoret.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/10/styrgruppsmote-scandinavian-heartland.html



//Frida Torsein