Innovation Camp - en workshop för ungdomar i kreativitet

Den 29 maj åkte sjundeklassare från Strandskolan och Älvdalsskolan i Älvdalens kommun på ett så kallat Innovation Camp i Trysil, Norge, i två dagar. Förutom sjundeklassarna från vår kommun var det även årsklass 7-elever från en skola i Hedemora och även från Norge.

Alla ungdomarna som var med på Innovation Camp i Trysil. FOTO: Evelina Bark Nordin, Ung Företagsamhet Dalarna.
Eleverna fick på detta Innovation Camp ta sig an utmaningen från Skistar Trysil, att hjälpa dem hitta en lösning så att de kan öka sina turisstnätter även sommartid. Trysil har en stark vintersäsong, men sommaren har desto lägre turistbeläggning. Ungdomarna kom med många bra idéer under denna kreativa workshop.
Allt som allt var det 145 elever, och dessa delades in i 23 grupper som fick arbeta med uppdraget att hitta på aktiviteter, upplevelser eller andra arrangemang som de tror kan locka ungdomar med familjer och stärka Trysils sommarsäsong.

En jury utsåg ett vinnande bidrag av alla de 23 grupperna, och vinnarna blev en grupp med elever från Älvdalsskolan. Deras koncept var en djurpark med djur som finns i Trysils natur, som skulle locka många besökare sommartid.

Många av eleverna som var med på denna inspirerande tvådagars-workshop blommade verkligen ut, och en lärare som var med till Trysil sa ”i en ny miljö med andra elever vågar de mer och tar för sig”. Jätteroligt att höra att eleverna uppskattade detta Innovation Camp, och väldigt spännande och kul att några elever från vår kommun var med i den grupp vars bidrag vann.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/05/ung-foretagsamhet-vad-ar-det.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/01/ung-foretagsamhet-i-grundskolan.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/01/arets-uf-foretag-i-alvdalen.html



//Frida Torsein