Älvdalens kommun representerad på Älvdalens flygfält

I lördags hade Älvdalens kommun en monter på Älvdalens flygfält under bilutställningen under Musik och Motorfestivalen. Syftet med denna monter var att fånga upp människor som kan tänkas vilja flytta till vår kommun.

Klockan 09.00 var jag där för att sätta upp partytältet och montern, och redan då var det en hel del folk på flygfältet – men mest sådana som skulle visa upp bilar eller sälja mat och prylar. Framåt 10-tiden började det komma besökare och framåt 11 var det en hel del besökare på flygfältet.

Uppsättandet av montern, här med en hjälpreda från Västkusten.

Det är inte bara spännande fordon på flygfältet, man kan även se en och annan böna, här en med äkta 60-talsklänning i frotté.



50s Beauty tent - flera entreprenörer som på flygfältet säljer tidstypiska skor, kläder samt friserar.


Med tanke på den strida strömmen av människor som kom förbi, och som aktivt sökt upp just Älvdalens kommuns monter, känns det som att det var en bra idé att finnas där. Många av de som besökte vår monter var intresserade av att flytta till vår kommun, eller så hade de redan stuga här.

En man från Stockholm som besökte mig i montern var väldigt intresserad av att flytta till vår kommun, och ta med sig hela sin verksamhet. Ett annat par var också de mycket intresserade av att flytta hit, och de undersöker kontinuerligt jobbmöjligheterna i kommunen med omnejd.

Jag hoppas att alla som var i kontakt med mig eller min kollega som bemannade montern på eftermiddagen, verkligen gör slag i saken och kontaktar näringslivskontoret för att prata mer om saken.

Tack för era besök och hoppas att ni kommer nästa år igen, om ni inte gör slag i saken och flyttar hit permanent!



Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/08/musik-och-motorfestivalen-igang.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/06/intervju-med-torbjorn-wallin-arrangor.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/08/musik-motorfestivalen.html



//Frida Torsein