Frukostmöte i Älvdalen 28 augusti

I onsdags, den 28 augusti, var det dags för frukostmöte i på Hotell Älvdalen. Det var ett knappt 30-tal besökare, och åtta punkter på företagsfrukostens dagordning. Jag vill börja med att tacka alla som var med och bidrog till en trevlig företagsfrukost!

Mötet började med att Eva Pettersson, ordförande i Företagarna Älvdalen, berättade några ord om bland annat den inställda Crazy stafetten och det lyckade Älvdalens Sportcenterloppet. Efter Eva fick jag och Stefan Linde ta vid och berätta om kommunens omorganisation i tjänstemannaorganisationen och att alla nu är välkomna att gå med i den Facebook-grupp som finns där alla kan lämna förslag och synpunkter på hur denna organisation ska se ut.

Eva Kaiser på Länsstyrelsen berättar om hur de arbetar med att kunna hjälpa företag med offentliga upphandlingar,
Eva Kaiser från Länsstyrelsen berättade om hur Länsstyrelsen arbetar och kan hjälpa till när det gäller offentliga upphandlingar. Dalarna har ett regionalt serviceprogram som är ett partnerskap med olika organisationer och föreningar som tillsammans arbetar för att förenkla när det gäller offentliga upphandlingar. I denna grupp finns bland annat Coompanion, Företagarna, LRF, Svenskt Näringsliv och Landstinget. Hon tipsar om några länkar där man kan hitta mer information om offentliga upphandlingar: www.energimyndigheten.se
www.foretagarna
www.kkv.se
www.lrf.se/offentligupphandling
www.msr.se
www.smakom.se
www.soi.se
www.tillvaxtverket.se
www.upphandlingsstod.se
www.vinnova.se

Tomas Wiklund på Rindi var näste man på scen efter Eva Kaiser och hand berättade om Rindi idag och i framtiden. Pelletsbranschen är en hård bransch, som just nu inte är lika lönsam som den varit tidigare. Förutom pellets ägnar de sig även åt fjärrvärme, som är mer lönsamt. Trots rådande konjunkturläge ser Tomas positivt på utvecklingen, och vi hoppas alla att Rindi kommer kunna fortsätta sin verksamhet.

Tomas Wiklund på Rindi.
Tatjana Summermatter på Turistbyrån i Älvdalen (Visit Idre) och Thomas Jakobs berättade om projektet Meteroum som har sitt säte i Rättvik, och som mycket väl kan tänkas samarbeta med den förstudie som Tatjana driver om geoturism. Thomas höll ett målande föredrag om hur Meteorum startade i Siljansringen.

Årets Musik och Motorfestival hade ur flera synpunkter varit väldigt positiv, berättar Torbjörn Wallin som är en av eldsjälarna bakom festivalen. Han har hittills fått ungefär 300 mail efter festivalen, och förra året fick han huvudvärk av att läsa dem, medan han i år läser dem med ett leende på läpparna. Exakt antal besökare är alltid svårt att beräkna, och fortfarande pågår arbetet med att ta fram statistik från året festival.

Maria Stenis på Coompanion. På denna bild kan man tro att det bara var kommunchefen på frukostmötet, men det fanns faktiskt fler deltagare.
På Coompanion har de nu ett projekt som sträcker sig från 1 oktober 2013 till sista oktober 2014 som riktar sig specifikt till kvinnor som vill företaga tillsammans med andra kvinnor. Maria Stenis på Coompanion berättar att man under detta år får tillgång till coachning och rådgivning, processledning, skräddarsydd utbildning.

Morgan Marklund på Älvdalens MTB-klubb berättade om Älvdalens Sportcenterloppet som hölls den 5 augusti. Älvdalens Sportcenter och mountainbike-klubben arrangerade denna tävling tillsammans, och utan att ha annonserat så mycket mer än en vecka innan hade de ett 40-tal deltagare. De hade ett lopp som var 22 kilometer och ett som var 61 kilometer.

Till sist skulle vi ha haft en Google Hangout med Dalalyft, men med tanke på att de vid tillfället var i Ghent, så fick det räcka med att jag återigen uppmanar alla att ta chansen att utnyttja Dalalyfts kurser innan Dalalyftprojektet tar slut i december.

Tack alla för ett bra frukostmöte!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/08/frukostmote-288-pa-hotell-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/05/frukostmote-i-sarna-nu-pa-tisdag-46.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/05/sammanfattning-av-frukostmote-22-maj-i.html



//Frida Torsein