Musik och motorfestivalen är igång

Nu har Musik och motorfestivalen dragit igång "på riktigt". Älvdalen är fullt av människor, marknadsknallar, jänkarbilar och buller. I onsdags var jag på Rot Skans på deras hemvändarkväll, där det bjöds på musikunderhållning.

Hemvändarkvällen började klockan 17.00 den 7 augusti, och långt före öppnandet var det en hel del folk, ungefär 300 besökare kom till denna hemvändarkväll. De första timmarna var det riktigt fint väder, men framåt 20-tiden kom regnet, så tillställningen slutade något före 21. Denna kväll gick inte bara i musikens tecken med underhållning från ett flertal musikaliska förmågor, utan även mopedåkarna Rovswaiders gled in på sina mopeder i början av kvällen.

Rot Skans

Rovswaiders kommer in på tunet.
Förutom mig på Älvdalens kommun fanns Visit Idre där, Ulum Dalska, Älvdalens Besparingsskog samt ett flertal entreprenörer som sålde porfyr- och silversmycken, kavelgris, korv med bröd, glass och annat.

På torsdagen, den 8 augusti var det dags för invigning av Musik och Motorfestivalen. På scenen var Kristoffer Eriksson som spelade och sjöng medan besökarna samlades i Tingshusparken. Torbjörn Wallin och Niclas Nouvel, som arrangerat hela festivalen tillsammans med ett flertal föreningar, började invigningen ca klockan 15.00, och berättade att festivalen arrangerades för 12e året i rad.

Mia Norberg, Torbjörn Wallin och Niclas Nouvel.
Mia Norberg, som är chefredaktör på Wheels presenterade sig och berättade om festivalen och hur roligt hon tyckte att det var att vara här igen. Mia ska vara konferencier på lördagens aktivitet på flygfältet. Efter Mia var det dags för kommunalråden Kjell Tenn och Nils-Åke Norman att inviga festivalen genom sitt tal, och de gjorde entré i en häftig muskelbil.

Kommunalråden gör entré.

Nils-Åke Norman och Kjell Tenn välkomnar alla besökare och hoppas att alla som är intresserade av att flytta till vår kommun ska ta kontakt med Näringslivskontoret - och det hoppas vi på Näringslivskontoret också!
Kommunalråden hoppades att alla festivalbesökare passar på att åka de ungefär 15 milen till vackra Grövelsjöns Fjällstation, och på vägen stanna i Särna och Idre för att se vår sköna natur på t.ex. Fulufjällets Nationalpark och Idre Himmelfjäll.

Nils-Åke och Kjell Tenn välkomnade alla besökare till vår kommun och bjöd in alla som kommer under festivalen som är intresserade av vår kommun att höra av sig till Näringslivskontoret. De berättar att festivalen inte bara är bra för de lokala företagen i kommunen, utan även för privatpersoner som under denna festivalhelg kan hyra ut sina stugor och rum. Ungefär 25 000 besökare kommer till vår kommun under festivalen, och Nils-Åke och Kjell diskuterar hur bra det skulle vara för vår kommun om åtminstone 10% av dem kunde flytta till vår kommun.

Så, för att kunna diskutera mer med er som är intresserade av att flytta till vår kommun kommer Älvdalens kommun att finnas representerad med en monter genom bland annat Näringslivskontoret på flygfältet under lördagen för att kunna berätta mer om vår kommun och vårt näringslivsklimat. Välkomna dit för att prata med oss!

Nu hoppas vi bara att det inte ska regna på lördag så att vi får pratas vid i vätan. Men välkommen att besöka vår monter för att prata om inflyttning, företagande eller vad ni vill - oavsett väder!



Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/06/intervju-med-torbjorn-wallin-arrangor.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/08/musik-motorfestivalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2011/08/musik-motorfestivalen-i-alvdalen-10.html



//Frida Torsein
frida.torsein@alvdalen.se, 0251 - 31 232