Många UF-företag i år!

I år pekar trenden mot att det kommer att drivas ungefär 30 stycken UF-företag på Älvdalens utbildningscenter. Det är nästan en fördubbling mot förra året, och för bara ett 10-tal år sedan var denna siffra 5-6 UF-företag. Nu behövs det rådgivningsinsatser från företag för att stötta alla dess UF-företag.

Under ett läsår får eleverna på gymnasiet prova att driva ett företag, med nära samarbete med Ung Företagsamhet. En annan förutsättning för detta är att de får tillgång till rådgivare bland våra lokala företag. Föreningen Företagarna, med ordförande Eva Pettersson, är väldigt involverade i denna aktivitet, men det behövs fler företag som kan ställa upp som rådgivare.

Här är de olika stegen med utbildningsmaterial i företagsamhet som Ung Företagsamhet tillhandahåller.
Eleverna ska själva ta fram en affärsidé, genomföra marknadsundersökningar och anskaffa startkapital. För att kunna göra detta behöver de då som sagt stöd i form av inte bara lärare utan även en rådgivare från näringslivet.

Detta kommer din roll som rådgivare att innebära:
Under året som rådgivare kommer du att coacha ett UF-företag. Med din erfarenhet från arbetslivet kommer du att vara en viktig tillgång för ungdomarna. Genom ditt engagemang får de inblick i näringslivet och tillgång till en rad nyttiga kontakter. Huvudansvaret för företaget har ungdomarna själva, men tillsammans med dig har de bättre förutsättningar att lyckas med sitt företag, samtidigt får du som företagare får en inblick i hur ungdomar tänker - ungdomar som är vår framtid.

Anmälan sker till:
Älvdalens Utbildningscentrum:
cecilia.kihlman@alvdalen.com
Senast onsdagen 16 oktober 2013


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/05/ung-foretagsamhet-vad-ar-det.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2013/01/arets-uf-foretag-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/11/him-uf-anordnar-halsomassa-under.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/11/skalpaddan-uf-leverarar-arets-julklapp.html


//Frida Torsein