Vandrarhemmet Tre Björnar är till salu

I någon månad har nu Vandrarhemmet Tre Björnar i Älvdalen varit till salu, och därför beslutade vi oss för att blogga om det, så vi passade på att ställa nuvarande ägaren Ingela Norlin några frågor.

Ingela berättar att de övertog STF Vandrarhem Älvdalen, Tre Björnar (som det heter officiellt) år 2004. De hade blivit förtjusta i Älvdalen när Ingelas man Gerhard jobbade här för Skogsstyrelsen på 1990-talet och såg det som en chans att få komma och bo och jobba här.

Tre Björnar vandrarhem.
De har drivit det i samma anda som föregående ägarna Ulf och Vivi-Ann Segrell, dvs vi är anslutna till Svenska Turistföreningen och har vandrarhem. Ingela berättar att hon och Gerhard de senaste åren haft skrivretreater i juni och november, nyårsfirande med häst och släde samt midsommarfirande med häst och vagn. Detta har blivit mycket uppskattat med många gäster.

Det som ingår i försäljningen är rörelse med namn och goodwill, hemsida etc. Kundkretsen är i första hand medlemmar Svenska Turistföreningen men de har även många andra kunder som företag med säsongsarbete i Älvdalen. I rörelsen ingår alla inventarier så man direkt kan ta över och driva verksamheten. Det finns inga anställda.

Efter snart tio år i verksamheten säljer de nu eftersom de även har ett annat företag inom arkeologi, R-Info Kultur. De producerar bland annat informationsmaterial och har fått alltmer jobb sista åren och har svårt att hinna med både det och vandrarhemmet. De har även släkt i Stockholm de gärna vill se mer av, men de stortrivs i Älvdalen och med människorna här. De har en fäbodstuga de kan hålla till i framöver och blir längtan för stor får de väl hyra sig ett hus här, berättar Ingela.


Tack för att du tog dig tid, Ingela, att svara på våra frågor!


Läs mer:



//Frida Torsein