Älvdalens kommun söker byggnadsinspektör/handläggare

Du som söker skall vara byggtekniskt kunnig och ha någon typ av byggnadsteknisk utbildning, gärna utbildad byggnadsingenjör. Yrkeserfarenhet från byggbranschen är meriterande. Du är också kunnig inom PBL och BBR, gärna utbildad bygglovshandläggare. Självklart är även sådan yrkeserfarenhet meriterande. Erfarenhet från kommunal verksamhet är meriterande. Vi förutsätter att du har god datorvana och B-körkort. Du ska ha lätt för att uttrycka dig tal och skrift. Tjänsten innebär många kontakter med människor, både yrkeskunniga byggare och privatpersoner som kanske aldrig byggt tidigare. Du bör därför vara kommunikativ och tycka om att jobba med människor.



Kommunens huvudkontor ligger i Älvdalen men vi har även kontor i Idre där stor del av byggnationerna sker sker. Vi ser gärna sökande som kan tänka sig stationering i Idre. Vikariat 1 år eventuellt med möjlighet till förlängning.


Som byggnadsinspektör handlägger och beslutar du på delegation i bygglovsärenden. Ärenden som inte beslutas via delegation föredrar du i utskott och kommunstyrelse. Du håller också i och vägleder kunden genom byggskedesprocessen. Det kan exempelvis innebära att du håller tekniska samråd, beslutar om kontrollplaner, gör arbetsplatsbesök och håller slutsamråd på arbetsplatsen. Du kommer också ge information och service till allmänheten och ha förhandskontakter med byggherrar och konsulter. I arbetet ingår också förekommande tillsyn enligt PBL.

Läs mer om tjänsten här.


// Karin Ardefelt