Vill du handla lokalproducerad mat - på ett och samma ställe?

Åk till Skattungbyn och lär dig mer om Bygdens Saluhall - en nytänkande modell som underlättar för konsumenter och producenter att göra affärer, utan mellanhänder! Presentation av Albin Ponnert, som utvecklat konceptet.
Local Food Nodes

Under eftermiddagen får du lära dig mer om:
- Historien och tankarna bakom Bygdens saluhall
- Grunderna för att skapa en utlämningsplats i just din kommun
- Hur man går från ord till handling
- Inblick i det digitala verktygen - Local Food Nodes

NÄR: 22 april kl. 15.00-17.00
VAR: Skattungbyns bystuga
VEM: Du som vill handla lokalt producerad mat eller du som producerar bra mat lokalt

Lokalt producerat fika serveras i pausen. Kostnad 50 kr.

Kort om Bygdens Saluhall:
- Man bestämmer en tid och plats för utlämning
- Producenterna lägger upp vilka varor man har till försäljning
- På bestämd tid och plats träffas alla, varor lämnas ut och betalas
(Samma grundprincip som de finska reko-ringarna som på några år har blivit en folkrörelse med 160-170 utlämningsplatser och 250 000 aktiva medlemmar)

Läs mer på www.localfoodnodes.org eller maila/ring Nina Lindunger: nina-lindunger@gmail.com, 0730-865382


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/visste-du-att-du-kan-anvanda-din.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/lyckad-kurs-i-livsmedelshygien-i-idre.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/04/praktikplatser-eller-handledning-for.html



//Frida Torsein